Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít kan een simpel middagdutje doen voor je gezondheid

Het ouderwetse schoonheidsslaapje is helemaal terug als de powernap. In de drukke levens die we tegenwoordig leiden, kan het enorm goed doen om overdag eventjes een pauze in te lassen.

Maar wist je dat zo’n middagdutje niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond is?

Advertentie

Het kan namelijk de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Dit is gebleken uit een onderzoek van het Zwitserse wetenschappelijke tijdschrift Heart. Al langer weten we dat slaapproblemen kunnen bijdragen bij het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, dus dat genoeg rust voor een lager risico zou zorgen is wat dat betreft niet verbazend. Toch zitten er wat haken en ogen aan die opvatting. Het betekent namelijk niet dat je onbeperkt slaapjes kunt inlassen.

Twee dutjes 
8 jaar lang werden 3.500 Zwitserse volwassenen tussen de 35 en 75 onderzocht. Een groep gaf aan sporadisch een dutje te doen, een andere groep zo’n 2 keer per week en weer een andere zei bijna dagelijks overdag even te gaan slapen. Uiteindelijk bleek in de groep waarbij gemiddeld 2 dutjes per week werden gedaan, de minste mensen na 8 jaar onderzoek hart- en vaatziekten te hebben gekregen, rekening houdend met andere factoren.

Ontstressen
Ideaal zou dus zijn om twee keer in de week even je bed in te duiken overdag. Hoe lang die dutjes moeten duren, maakt het onderzoek helaas niet duidelijk. Maar dat het gezond is om even je ogen te sluiten en te ontstressen, dat laten we ons geen twee keer zeggen!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Time. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien