Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Je komt veel minder aan door de feestdagen dan je denkt

Zo met al die etentjes, borrels en feestjes denk je al gauw dat je toch wel minstens twee, drie kilo bent aangekomen. Of misschien wel vier – want je houdt zo van die oliebollen…

Maar het lijkt allemaal flink mee te vallen. En dat is dus goed nieuws. Volgens recent onderzoek verschilt je gewicht na de feestdagen met maar 0,7 procent met je lichtste gewicht van dat jaar. Ofwel: je komt amper aan. Voor iemand van 68 kilo is dat maar een halve kilo. Gemiddeld komen mensen maar tussen de 0,2 en 0,9 kilo aan na de decembermaand.

Advertentie

Trui
Niets aan de hand dus, want ach, wie maalt er nou om dat halve kilootje. Zeker als je in het nieuwe jaar een paar keer extra de trap neemt en kiest voor wat salades en groenten, ben je zo weer ‘de oude’. En voorlopig kun je toch nog een grote wintertrui aan waarin geen enkel rolletje te zien is – heerlijk. Laat die winter nog maar even duren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien