Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Dit is waarom je altijd zo moe wordt van reizen

Reizen. Wie is er niet dol op? Je koffer inpakken, nieuwe plekken ontdekken, leuke mensen ontmoeten. Sommige globetrotters doen niets liever. Hoewel het reizen zélf soms best vermoeiend is. Hoe komt dat eigenlijk?

Daar zijn 3 redenen voor.

Advertentie

1. Lage hartslag

Reizen is wachten (lees: vooral veel zitten en hangen). Je hart hoeft daar vrij weinig voor te doen wat resulteert in een lage hartslag. Een lage hartslag zorgt eerder voor een vermoeid gevoel.

2. Tekort aan zuurstof

Zuurstof is essentieel om je energiek en fit te voelen. En laat het daar nou juist aan ontbreken in de meeste vervoermiddelen zoals een vliegtuig, trein of bus. Het resultaat: minder energie.

3. Veel geschommel

Lange treinrit voor de boeg? Dan kun je er gif op innemen dat je slaperig wordt. Het geschommel van de trein wiegt je namelijk in slaap. De cadans van de trein is een rustgevende beweging die aanvoelt als in slaap gewiegd worden. Inderdaad, net zoals vroeger. Dat trucje werkt namelijk óók bij volwassenen.

Hoe uitgeslapen en fit je ook bent, van reizen word je dus gewoon een beetje sloom. Maar ach, wat deert het? Eenmaal op je bestemming heb je – hopelijk – genoeg tijd om maximaal op te laden.

Wordt dit misschien je volgende bestemming?

4-daagse rondreis Sicilië
4-daagse rondreis Sicilië
€499
Bekijk nu

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Quest. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien