Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is waarom je altijd zo moe wordt van reizen

Reizen. Wie is er niet dol op? Je koffer inpakken, nieuwe plekken ontdekken, leuke mensen ontmoeten. Sommige globetrotters doen niets liever. Hoewel het reizen zélf soms best vermoeiend is. Hoe komt dat eigenlijk?

Daar zijn 3 redenen voor.

Advertentie

1. Lage hartslag

Reizen is wachten (lees: vooral veel zitten en hangen). Je hart hoeft daar vrij weinig voor te doen wat resulteert in een lage hartslag. Een lage hartslag zorgt eerder voor een vermoeid gevoel.

2. Tekort aan zuurstof

Zuurstof is essentieel om je energiek en fit te voelen. En laat het daar nou juist aan ontbreken in de meeste vervoermiddelen zoals een vliegtuig, trein of bus. Het resultaat: minder energie.

3. Veel geschommel

Lange treinrit voor de boeg? Dan kun je er gif op innemen dat je slaperig wordt. Het geschommel van de trein wiegt je namelijk in slaap. De cadans van de trein is een rustgevende beweging die aanvoelt als in slaap gewiegd worden. Inderdaad, net zoals vroeger. Dat trucje werkt namelijk óók bij volwassenen.

Hoe uitgeslapen en fit je ook bent, van reizen word je dus gewoon een beetje sloom. Maar ach, wat deert het? Eenmaal op je bestemming heb je – hopelijk – genoeg tijd om maximaal op te laden.

Wordt dit misschien je volgende bestemming?

4-daagse rondreis Sicilië
4-daagse rondreis Sicilië
€499
Bekijk nu

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Quest. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien