Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Het is echt waar: muggen komen niet op licht af

Het licht op de slaapkamer uit, het licht op de hal aan: een aanneming die we allemaal beamen om muggen de deur uit te krijgen. Want, muggen komen op licht af, denken we. Maar hóe kan het dan dat we dan nog steeds massaal geteisterd worden door die vervelende, zoemende beestjes genaamd muggen?

In een column op Trouw.nl wordt beweert dat muggen warempel niet afkomen niet op licht, maar op kooldioxidegas.

Advertentie

Lichaamsgeur
Dat zogeheten kooldioxidegas ademen we uit. En helaas maar waar heeft een mug receptoren die de CO2(koolstofdioxide) in je adem kunnen waarnemen. Wanneer je alleen in bed ligt, word je geprikt. Maar wanneer je het bed deelt, zal de persoonlijke lichaamsgeur de doorslag zijn wie de zondebok is.

Bacteriën
Muggenexpert Bart Knols bevestigt dit bij Margriet.nl: ze komen niet op licht af. De persoonlijke lichaamsgeur ontstaat uit bacteriën die we tijdes de geboorte hebben meegekregen. “Sommige bacteriën zijn heel aantrekkelijk voor muggen, en sommige vinden ze juist afstotend”, zegt Knol.

Reageren
Knol gaat verder: “De mix is voor elk lichaam anders, maar de verdeling is nooit honderd procent. Er zit daarnaast nog een addertje onder het gras: de een reageert namelijk veel heftiger op muggenbulten dan de ander.”

Verminderen
Overigens geldt dit niet voor langpootmuggen: deze komen wel op licht af. Enfin, er wordt ons een heleboel duidelijk. Je kooldioxide-uitstoot verminderen zit er helaas niet in, dus er zit voor nu niks anders op dan de citronella kaarsen, sprays en de klamboe’s tevoorschijn te toveren.

Qazqa Stormlamp
Qazqa Stormlamp
64,95 49,95
Bestel

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Trouw.nl, Margriet.nl. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien