Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Dít is de beste tijd om naar bed te gaan, gebaseerd op je sterrenbeeld

Volgens verschillende wetenschappers heeft elk sterrenbeeld een andere hoeveelheid slaap nodig. Daarnaast vallen sommige sterrenbeelden sneller in slaap en hebben sommige sterrenbeelden juist weer meer tijd nodig om wakker te worden. 

‘‘Ieder van ons is op een bepaalde manier geprogrammeerd door onze voorkeuren, ideeën en principes”, legt astrologiewebsite Astrospeak uit. ‘‘Maar waarom we iets prefereren vinden, ligt vast in de sterren. Onze sterrenbeelden bepalen onze voorkeuren en dit is ook te zien in onze slaappatronen.”

Advertentie

Als je rond 07.00 op moet staan, is dit de juiste tijd om naar bed te gaan, gebaseerd op je sterrenbeeld:

Ram – 02.00 – 03.00 uur
Een Ram kan prima functioneren op 4 of 5 uur slaap, volgens Astrospeak. Het is natuurlijk geen goed idee om elke nacht zo laat te gaan slapen: op lange termijn kan dat slapeloosheid en een slecht humeur veroorzaken. 4 of 5 uur slaap oké, maar probeer ook een paar dagen per week minstens 6 uur slaap te krijgen.

Stier – 23.00 uur
Een Stier heeft minstens 7 uur slaap nodig en ze hebben wat extra tijd nodig om wakker te worden, dus het is het best om om 11 uur te gaan slapen en rond 6 uur rustig wakker te worden. Volgens Thrive Global vindt een Stier het daarnaast fijn om vriendelijk gewekt te worden. Stel daarom een prettig muziekje in als wekker.

Tweelingen – 01.00 uur
Een Tweelingen heeft tussen de 2 en 12 uur slaap per nacht nodig, gemiddeld komt dat dus neer op 6 uur per nacht. Omdat Tweelingen van gesprekken houden, is het belangrijk voor dit sterrenbeeld om op tijd in bed te gaan liggen, anders valt een Tweeling heel moeilijk in slaap. Meditatie en elektronische apparaten op tijd uitzetten zou ook goed helpen bij dit sterrenbeeld.

Kreeft – 23.00 uur
Een Kreeft heeft minstens 8 uur slaap nodig om helemaal uitgerust te zijn. Dit betekent dat een Kreeft het beste rond 11 uur in slaap kan vallen, volgens Ask My Oracle. Het allerbeste zou overigens 9 tot 10 uur slaap zijn voor dit sterrenbeeld, maar dat is vaak moeilijk te realiseren.

Leeuw – 00.00 uur
Dit sterrenbeeld is lekker fit na 7 uur slaap, maar een Leeuw heeft niet elke dag zo veel slaap nodig. Naar bed gaan om 00.00 is dus aan de vroege kant, maar dat is prima. Volgens Thrive Global heeft een Leeuw minder slaap nodig dan andere sterrenbeelden. Wel hebben ze volledige duisternis nodig, dus goede gordijnen of een slaapmasker is geen overbodige luxe.

Maagd – 04.00 uur
Een Maagd kan een paar dagen per week best om 04.00 gaan slapen en nog steeds fris en fruitig op die vergadering van 08.00 verschijnen. Maar doe dit alleen als dit echt nodig is en pak de rest van de week lekker je slaapuren, anders kan dit je opbreken.

Weegschaal – 23.00 uur
Volgens Thrive Global heeft een Weegschaal toch wel 8 uur slaap nodig. Als je als Weegschaal rond 23.00 uur in slaapt valt, ben je de volgende dag het fitst. Dit sterrenbeeld is veel op zoek naar balans en wil graag dat iedereen haar aardig vindt, dus een Weegschaal is vaak erg moe aan het einde van de dag. Ze hebben de tijd nodig om op te laden, het liefst in een mooie slaapkamer.

Schorpioen – 22.00 uur
Een Schorpioen is geen goede slaper en dit sterrenbeeld heeft vaak moeite om wakker te worden in de ochtend. Ze hebben zo’n 8 uur slaap nodig en 1 uur om langzaam wakker te worden. Hierdoor is het het verstandigst om rond 22.00 te slapen.

Boogschutter – 01.00 uur
Gemiddeld gezien moet een Boogschutter minstens 6 uur slaap krijgen en dus rond 01.00 slapen als ze om 07.00 op moet. Toch kan een Boogschutter best een paar nachten achter elkaar minder slaap krijgen en daarna helemaal opladen op die 6 uur slaap, omdat een Boogschutter hoog in haar energielevel zit.

Steenbok – 00.00 uur
Een Steenbok heeft eigenlijk altijd 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht om op haar best te zijn. Ook is het voor een Steenbok belangrijk om zich lekker warm en knus te voelen in bed.

Waterman – 03.00 uur
Een Waterman is zowel psychisch als lichamelijk een van de meest energieke sterrenbeeld, wat betekent dat ze zelfs rond 03.00 naar bed zou kunnen gaan en nog steeds goed uitgerust is. Soms is het voor dit sterrenbeeld lastig om in slaap te komen, maar meditatie, een warm bad of yoga voor het slapengaan wil nog weleens helpen om snel in slaap te vallen.

Vissen – 21.00 uur
Een Vissen is veel bezig in haar hoofd en heeft daarom gemiddeld wel 10 uur slaap nodig per nacht, en dus is het het beste om al rond 21.00 uur richting dromenland te gaan. Volgens Ask My Oracle is slaap een soort drug voor Vissen op mentaal en spiritueel vlak.

Slapen doe je nog fijner met één van deze hippe dekbedden:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

sterrenbeeld

Bron: Bustle. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien