Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Ben jij 2 uur per week in de natuur? Dan ben je een gelukkiger mens

Ben jij het type dat houdt van een stevige wandeling door de natuur? Of misschien wel niets liever doet dan kamperen tussen het groen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Als je namelijk 2 uur per week in de natuur bent, ben je een gelukkiger mens.

Denk je nu: dan ga ik lekker in de tuin een boek lezen? Helaas, die vlieger gaat niet op. Je tuin telt namelijk niet mee als natuur. Dat blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in Nature.

Advertentie

Actief leven
Britse wetenschappers vroegen bijna 20.000 respondenten hoeveel tijd ze de afgelopen week in een natuurlijke omgeving hadden doorgebracht. Denk aan: bossen, parken, aan rivieren of stranden. Wat bleek? Mensen die minimaal 2 uur per week in de natuur spendeerden, waren gezonder en gelukkiger met hun leven op dit moment.

Hoe het kan dat mensen zich beter gaan voelen in de natuur, is nog niet helemaal duidelijk gemaakt door deze studie. Maar het kan ermee te maken hebben dat je vooral actieve dingen doet als je buiten bent: wandelen, fietsen, zwemmen. Al klopt dat niet helemaal; ook mensen die de norm voor lichaamsbeweging niet haalden, voelden zich beter in de natuur. Het heeft dus ook een positieve invloed op je geest, dat buiten zijn.

Uitwaaien
Het kan in ieder geval geen kwaad om wat vaker de natuur op te zoeken. Voel je je een beetje down? Fiets een rondje door het park, of maak een heerlijke strandwandeling. Geen straf met dit weer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nature, NRC. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien