Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Ben jij 2 uur per week in de natuur? Dan ben je een gelukkiger mens

Ben jij het type dat houdt van een stevige wandeling door de natuur? Of misschien wel niets liever doet dan kamperen tussen het groen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Als je namelijk 2 uur per week in de natuur bent, ben je een gelukkiger mens.

Denk je nu: dan ga ik lekker in de tuin een boek lezen? Helaas, die vlieger gaat niet op. Je tuin telt namelijk niet mee als natuur. Dat blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in Nature.

Advertentie

Actief leven
Britse wetenschappers vroegen bijna 20.000 respondenten hoeveel tijd ze de afgelopen week in een natuurlijke omgeving hadden doorgebracht. Denk aan: bossen, parken, aan rivieren of stranden. Wat bleek? Mensen die minimaal 2 uur per week in de natuur spendeerden, waren gezonder en gelukkiger met hun leven op dit moment.

Hoe het kan dat mensen zich beter gaan voelen in de natuur, is nog niet helemaal duidelijk gemaakt door deze studie. Maar het kan ermee te maken hebben dat je vooral actieve dingen doet als je buiten bent: wandelen, fietsen, zwemmen. Al klopt dat niet helemaal; ook mensen die de norm voor lichaamsbeweging niet haalden, voelden zich beter in de natuur. Het heeft dus ook een positieve invloed op je geest, dat buiten zijn.

Uitwaaien
Het kan in ieder geval geen kwaad om wat vaker de natuur op te zoeken. Voel je je een beetje down? Fiets een rondje door het park, of maak een heerlijke strandwandeling. Geen straf met dit weer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nature, NRC. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien