Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Slechte slaper? Dan helpt het om positief in het leven te staan

Kun je geregeld de slaap niet vatten of word je vaak in het holst van de nacht wakker? Dan is het wellicht een goed idee om je levensinstelling aan te passen. Negatieve mensen slapen namelijk geregeld slechter dan mensen met een zonnig humeur, blijkt uit recent onderzoek.

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers aan de Amerikaanse universiteit van Illinois, dat recent werd gedaan.

Advertentie

Onderzoek
Voor dit onderzoek moesten 3500 volwassenen in de leeftijdscategorie 30 tot en met 50 jaar allerlei vragenlijsten invullen. De vragen gingen onder andere over hun slaapgedrag, de lengte en de kwaliteit van hun slaap. Ook droegen de deelnemers een activiteitsmonitor, om vast te stellen hoe ze sliepen.

Levensinstelling
Om daarnaast te kijken of deze mensen positief of negatief in het leven stonden, moesten de deelnemers aangeven of ze het eens of oneens waren met een aantal stellingen. Deze luidden onder andere: ‘Ik ben altijd optimistisch over mijn toekomst’ en ‘Ik verwacht nauwelijks dat dingen op mijn manier gaan.’

Kans op slapeloosheid
Wat bleek? De mensen die positiever in het leven stonden, gaven veel vaker aan goed te slapen. Deze groep mensen voelde zich vaker uitgeslapen en had daarnaast maar liefst 74 procent minder kans op slapeloosheid. Een positieve houding zou volgens het onderzoek ook nog eens de kans op allerlei ziekten verminderen.

Verklaring
Hoofdonderzoeker professor Rosalba Hernande verklaart: “Onze resultaten onthulden significante associaties tussen optimisme en verschillende kenmerken van zelfgerapporteerde slaap na correctie voor een breed scala aan variabelen, waaronder sociaaldemografische kenmerken, gezondheidstoestand en depressieve symptomen.”

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien