Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zoen je niet graag in het openbaar? Dít kan de reden zijn

Als je stapelverliefd bent zul je er misschien niet zo snel over nadenken, maar toch is zoenen op straat niet voor iedereen weggelegd. Klinkt dat herkenbaar en zoen jij echt niet graag in het openbaar? Dan kan daar een hele logische verklaring voor zijn.

Coach Dr. Chloe Carmichael verklaart aan Elite Daily hoe het komt dat jij een hekel hebt aan publiekelijke affectie.

Advertentie

Achtergrond

Chloe vertelt dat het onder andere te maken heeft met jouw achtergrond en opvoeding.  “In sommige families is het heel normaal dat ouders elkaar zoenen. In andere gezinnen niet”, aldus Chloe. “Als je ouders gescheiden waren en geen nieuwe partner vonden, kan publiekelijke affectie je zelfs vreemd zijn.”

Exhibitionisme

Het kan ook te maken hebben met hoe graag je in de aandacht staat, legt Chloe uit. Zoenen in het openbaar kan namelijk voor wat ongevraagde aandacht zorgen. “Er kan een element van exhibitionisme bij komen kijken: je hart raast, je lichaam wordt warmer. En als je partner er ook van geniet, kan het wederzijds opwindend zijn.”

Onzeker

Dr. Carmichael vertelt dat een grote reden voor het zoenen van je partner in het openbaar het aantonen dat hij of zij ‘van jou’ is. Onzekerheid zou daar een reden voor kunnen zijn. Maar toch is het niet voor iedereen zo, want de coach laat weten dat voor veel mensen zoenen gewoon – ehm- zoenen is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health. Elite Daily. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien