Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Déze nieuwe maatregelen tegen het coronavirus gelden vanaf nu in Nederland

Ook in Nederland zijn nieuwe maatregelen getroffen om de gevolgen van het coronavirus te beperken. De aangescherpte maatregelen die golden voor Noord-Brabant worden uitgebreid naar het hele land, maakt minister Bruins donderdagmiddag bekend.

Middels een persconferentie spraken premier Rutte, minister Bruins en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM het Nederlandse volk toe.

Advertentie

Verkoudheidsklachten

De maatregelen die getroffen worden zijn niet mis. Heb je verkoudheidsklachten, last van je keel, een hoestje of andere milde gezondheidsklachten? Dan wordt al aangeraden om thuis te blijven. Sociale contacten kun je dan het best vermijden, tot je weer volledig bent opgeknapt.

Evenementen

Ook worden evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland afgelast. Deze regel geldt tot in ieder geval 1 april. Maar in tegenstelling tot wat eerder gezegd werd, mogen basisscholen wél geopend blijven. “Bovendien zou de maatschappelijke ontwrichting bij het sluiten van scholen wel zeer groot zijn”, verklaarde de premier. Voor hbo-opleidingen en universiteiten wordt wel aangeraden de colleges zo veel mogelijk online te geven.

Ouderen

Een andere maatregel is dat het bezoek aan ouderen en andere kwetsbare personen de komende periode beperkt moet worden. Als zij het virus krijgen is de kans namelijk groot dat ze ernstig ziek worden of overlijden. Dit komt omdat het steeds moeilijker is om de bron van de besmetting te achterhalen. “De verspreiding is mogelijk verder dan we op basis van eerdere gevallen kunnen aannemen. Daarom hebben we met het crisisteam besloten dat de situatie mogelijk aan het kantelen is in Nederland”, aldus Jaap van Dissel.

Is de desinfecterende handgel uitverkocht? Zó maak je het zelf: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: iStock

Lees meer

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien