Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit is dé nieuwe oplossing voor hielspoor en andere peesproblemen

Heb je al langer pijn bij wandelen, fietsen of andere vormen van beweging? Hielspoor en andere peesklachten kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig is er een nieuwe behandelmethode. Misschien is het zelfs wel dé oplossing voor jou. 

Wij vroegen fysiotherapeut Rob van den Wijngaart alle ins en outs over de nieuwe behandelmethode EPTE.

Advertentie

Trainingsprogramma
“EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten”, legt Van den Wijngaart uit. “Het is de bedoeling om de vicieuze pijncirkel te doorbreken. Deze behandeling wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.”

Flinterdunne naald
Onder geleide van echografie wordt een flinterdunne naald in de pijnlocatie ingebracht. Dit gaat heel nauwkeurig en doet als het goed is niet veel pijn. Je ervaart misschien enkel op de pijnlijke plek een zwaar en onaangenaam gevoel. Als de naald eenmaal op de goede plek zit wordt er stroom doorheen geleid. “De hoeveelheid stroom en de intensiteit ervan worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste resultaat”, gaat Van den Wijngaart verder.

Weefsel
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EPTE ervoor zorgt dat er in het weefsel een verhoogde pH-waarde ontstaat, het bloed beter circuleert en de cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. “Hierdoor bevordert EPTE het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar nodig is”, aldus Van den Wijngaart.

Peesklachten
Naast hielspoor kunnen ook andere klachten behandeld worden met deze nieuwe techniek.

  • Pijn net onder knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Hielspoor (plantaire fasciopathie)
  • Hamstring blessures
  • Peesklachten en pijnlijke pezen

Voordelen
Niet alle fysiotherapeuten kunnen de EPTE-behandelmethode toepassen, daar moeten ze speciaal voor zijn opgeleid. Ook krijg je naast deze behandelingen oefeningen mee naar huis om de pees weer goed belastbaar te maken. Van den Wijngaart: “Nog meer voordelen? De behandeling is niet pijnlijk en als alles goed gaat heb je na drie tot vijf behandelingen al minder pijn.”

Vergoeding
EPTE valt onder reguliere fysiotherapie. Wanneer je aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent, ben je dus automatisch ook verzekerd voor de behandelmethode EPTE. Veel last van hielspoor of andere peesklachten? Ga langs bij je fysiotherapeut of huisarts, zij kunnen je verder helpen.

Libelle’s dr. Rutger legt uit: “Dít zijn 3 tekenen dat je hielspoor hebt.”


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien