Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vaak niezen? Dat zou aan déze 5 (onverwachte) dingen kunnen liggen

Getroffen worden door een niesbui kan vervelend zijn. Eigenlijk spant je hele lichaam zich in bij zo’n nies die uit je tenen komt. Maar wat veroorzaakt dat geproest toch?

Vaak ben je wel bewust van je allergieën en vermijd je aanraking hiermee. Maar soms kan het voorkomen dat je tóch een niesaanval krijgt. Ooit gedacht dat het aan één van deze oorzaken zou kunnen liggen?

Advertentie

1. Beddengoed
Stof en huidschilfers nestelen zich snel aan je lakens. En je raadt het al: hiervan moet je niezen. Dit kun je voorkomen door ’s ochtends vooral níet je bed op te maken, want dan vliegen de stofdeeltjes en schilfers je om de oren. Was het elke week op z’n minst op zestig graden.

2. Douchen
Geloof het of niet, maar ook douchen kan voor niesbuien zorgen. Stuifmeeldeeltjes blijven na een douchebeurt in de ochtend op je huid of in je haar zitten waardoor je ’s avonds in bed veel kan niezen.

3. Huisplanten
Volgens Women’s Health heeft 78 procent van de mensen met hooikoorts een allergie voor een huisplant of bloemen. En dan vooral voor madeliefjes en zonnebloemen. De oplossing? Tulpen of nepbloemen.

4. Alcohol
We worden een beetje verdrietig van deze mogelijke oorzaak. Alcohol verwijdt namelijk de bloedvaten waardoor het de verstopte holtes nog meer kan verstoppen. Daarnaast veroorzaken rode wijn en bier niesaanvallen en loopneuzen omdat ze veel histamine bevatten. Maar, goed neiuws: wodka en gin bevatten een laag histaminegehalte en dus zouden deze minder snel voor niesaanvallen moeten zorgen.

5. Neusspray
Gebruik je de meeste neussprays langer dan drie dagen, dan kunnen je bloedvaten gaan opzwellen in je luchtwegen en een verstopte neus veroorzaken. Een neusspray met steroïden zou dit moeten voorkomen.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Women’s Health US. Beeld: iStock

Hooikoorts? Dokter Rutger vertelt wat je er tegen kunt doen: 

#darum T-shirt – Chocolaat me met rust
#darum T-shirt – Chocolaat me met rust
€ 24,95 € 19,95
Bestel

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien