Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is waarom je moet niezen als je je wenkbrauwen epileert

Moet jij ook altijd niezen bij het epileren van je wenkbrauwen? Je bent niet de enige! Wij leggen je uit waarom dit zo is én hoe je het kunt voorkomen.

Tijdens het epileren stimuleer je een bepaald spiertje. Dit is een spier tussen je gezicht en je hersenen die een sensatie veroorzaakt.

Advertentie

Verbinding met je neus
Deze spier heeft 3 takken en 1 van die takken bevindt zich tussen de ogen, de neus en het voorhoofd. Omdat dit spiertje ook in contact staat met je neus, kan de sensatie die je veroorzaakt door het spiertje te stimuleren, leiden tot een nies.

De oplossing
Probeer dit de volgende keer dat je je wenkbrauwen epileert maar eens uit: druk direct nadat je een haartje eruit hebt getrokken met je vinger op dat stukje huid. Dit zorgt ervoor dat de sensatie stopt en je niet meer hoeft te niezen. Want er is niets vervelender dan niezen nét nadat je je mascara hebt aangebracht.

Moeite met het epileren van je wenkbrauwen? Visagiste Carmen geeft de tip: 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Marie Claire. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien