Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit is waarom je nooit handgel moet gebruiken tijdens het barbecueën

De temperatuur gaat langzaam een beetje omhoog dus ook het barbecueseizoen komt weer in zicht. Dat seizoen ziet er dit jaar al heel anders uit dan normaal, maar je moet ook extra oppassen met handgel tijdens het barbecueën.

In een bericht op Facebook waarschuwt de Nederlandse Brandwonden Stichting voor het gebruik van handgel in de buurt van een barbecue of in de keuken. Veel van deze desinfecterende handgels bestaan voor 70% uit alcohol. Wanneer je je handen hiermee insmeert, verdampt de alcohol uit de gel en dat kan in de buurt van de barbecue of het fornuis ontvlambaar zijn. Daardoor kan er een steekvlam ontstaan met ernstige brandwonden als gevolg.

Advertentie

Risico

De alcohol in de handgel verdampt vrij snel, zeker in de buitenlucht, dus heel groot is het risico niet. Maar omdat het risico er tóch is, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. En kun je je handen gewoon onder de kraan wassen? Dan is dat altijd beter dan het gebruiken van handgel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Facebook. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien