Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit zou je nóóit moeten doen voordat je je ontbijt op hebt

Als je nog niets hebt gegeten ’s ochtends kun je nog niet álles doen. Je lichaam heeft nog geen nieuwe energie gekregen en je maag is nog niet voorzien van een bodempje.

Wat je dan vooral niet zou moeten doen, is een zomaar een pil slikken. Tenzij natuurlijk specifiek op de verpakking staat aangegeven dat je dit moet slikken zonder eerst te hebben gegeten.

Advertentie

Even wachten
Maar voor veel vitaminepillen en medicijnen geldt dit niet. Je maagwand kan namelijk geïrriteerd raken als je sommige pillen slikt op een lege maag. Je kunt dan misselijk worden of last krijgen van brandend maagzuur. Zeker pijnstillers of ontstekingsremmers kun je beter niet innemen als je nog niets hebt gegeten. Wat helpt tegen de misselijkheid is geneesmiddelen ’s ochtends innemen met melk in plaats van water. En dus eerst wat eten!

Wat je ook beter kunt laten met die lege maag? Drink niet gelijk koffie en kauw ook niet op kauwgum als je nog niets hebt gegeten. Kauwgum kauwen kan leiden tot een maagslijmvliesontsteking, omdat je spijsverteringszuur in de war wordt gebracht. Dat is dat frisse smaakje in je mond zeker niet waard. Ook teveel cafeïne zonder eerst te hebben gegeten kan leiden tot een verstoring in je spijsvertering, dus laat dat bakje zwart goud even staan tot ná het ontbijt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Froot. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien