Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Vergeet 'hygge': 'nunchi' is het nieuwste concept voor een harmonieus leven

Het woord ‘hygge’ klinkt je vast niet onbekend in de oren. Het is de term waarmee de knusse levensstijl van de Denen omschreven wordt. Maar nu is er een nieuw concept om de hoek komen kijken, namelijk ‘nunchi’. Het is volgens Koreanen dé manier voor een gelukkig leven vol harmonie en verbinding.

Nunchi is gebaseerd op een eeuwenoude Koreaanse kunst. Twijfel je over de uitspraak van deze term? Je spreekt het uit als ‘noon-chi’, meldt HLN.

Advertentie

Nieuw concept nunchi
Dit nieuwe Koreaanse concept is bij het grote publiek bekend geworden door een boek van schrijfster en journalist Euny Hong. In haar boek The power of nunchi: the Korean secret to happiness and success verklaart ze wat er precies met nunchi bedoeld wordt.

Anticiperen
Nunchi is een manier om situaties goed in te kunnen schatten, waardoor je sneller op de juiste manier kunt reageren op bepaalde omstandigheden en situaties. Je leert erdoor beseffen hoe en wát mensen denken, waardoor je juist kunt anticiperen. Het gevolg? Verbeterde relaties met vrienden, familie en geliefden.

Toepassen
Om nunchi toe te passen in je leven is het belangrijk altijd zonder oordeel een ruimte binnen te stappen. Zo kun je openlijk voelen welke sfeer er hangt en met wat voor persoon je in contact komt. Bij nunchi mag je altijd op je instinct vertrouwen. Heb je nunchi door? Dan kun je je sneller dan anderen aanpassen aan de sfeer in een ruimte.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: ANP

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien