Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Waarom je 's morgens meteen de gordijnen open moet doen

Ben jij allesbehalve een ochtendmens en niet te genieten als de wekker vroeg rinkelt? Als je hoort wat het met je doet als je ’s morgens meteen de gordijnen opent, spring je misschien wél je bed uit.

Onderzoek uit het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One stelt namelijk dat het een positief effect heeft op je BMI als je ’s morgens meteen je gordijnen opent. Mensen die vroeg in de ochtend worden blootgesteld aan daglicht, hebben een lager BMI dan mensen die de gordijnen liever nog even dichthouden. En hoeveel je eet, heeft daarop geen invloed.

Advertentie

Biologische klok
Maar hoe zit dat dan precies? Het blijkt dat je lichaam de biologische klok activeert zodra je hersenen daglicht waarnemen. Op die manier wordt je stofwisseling meteen in gang gezet. En dat heeft weer een positief effect op je gewicht.

Hup, je bed uit
Goed nieuws: volgens de onderzoekers heeft een klein halfuurtje daglicht in de morgen al een positief effect op je BMI. Zodra je wekker afgaat, open je dus het beste meteen de gordijnen. Want dat heeft niet alleen een positief effect op je BMI, maar ook op je humeur. Je weet dus wat je nu te doen staat.

Gegarandeerd vrolijk wakker worden?

WALRA Dekbedovertrek Odd Twins - 100% katoen
WALRA Dekbedovertrek Odd Twins - 100% katoen
€ 39,95 € 29,95
Leuk, die wil ik!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Happy in shape. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien