Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Onderzoek: ben je gelukkiger omdat je dun bent of juist andersom?

Vaak wordt gepretendeerd dat een paar kilootjes minder kunnen zorgen voor ultiem geluk. Afvallen zou volgens velen het antwoord zijn op een gelukkiger gevoel en meer zelfliefde. Maar is dat eigenlijk wel echt zo? Of val je juist vanzelf af als je gelukkig bent, en is het dus eigenlijk andersom?

Journaliste Tyra Bosnic wijdde er een artikel aan in de Amerikaanse krant The Guardian.

Advertentie

Eetprobleem
Tyra schrijft: “Als ik in de spiegel kijk zie ik een slankere versie van mezelf en voel ik me gelukkig.” Dit was echter niet altijd zo, vertelt ze. Als student viel ze buiten de boot, waardoor ze een eetprobleem ontwikkelde. Ze kwam ontzettend veel aan, wat haar erg verdrietig maakte.

Transformatie
Pas toen Tyra ging werken en reizen, veranderde haar lichaam door haar drukkere bestaan. Ze viel zonder er iets voor te doen 25 kilo af, waarna er moeiteloos nog 25 kilo afging tijdens haar wereldreis. “Toen ik thuiskwam in de VS, waren mijn familie en vrienden geschokt door mijn dramatische transformatie en mijn gewichtsverlies was er maar een deel van”, schrijft ze.

Nieuw leven
“Ja, ik was een stuk dunner, maar ik zag er ook gelukkiger uit. Ik had meer zelfvertrouwen en zei dingen als: ‘Weet je wat nu zo leuk zou zijn? Een fietstocht.’ Ik kreeg zelfs een cool kapsel. Mijn nieuwe lichaam was een weerspiegeling van mijn nieuwe leven”, verklaart Tyra.

Dag weegschaal
Haar persoonlijke verhaal onderstreept maar eens wat het belang van geluk zoeken buiten de weegschaal is. Want pas toen Tyra haar eetprobleem achter zich kon laten en gelukkiger was, viel ze af. Volgens haar val je dus af als je gelukkig bent, en is een cijfer op de weegschaal niet de weg naar geluk. En wat vind jij?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Welingelichtekringen. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien