Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Onderzoek toont aan: je slaapt beter met een huisdier in bed

Goed nieuws voor iedereen die Fikkie, Tommie of ieder ander huisdier aan het voeteneinde van het bed laat slapen. Het blijkt goed te zijn voor je nachtrust.

Uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona in de Verenigde Staten blijkt dat je beter slaapt wanneer er een huisdier naast je ligt.

Advertentie

Last van een kussen vol hondenharen? Zó krijg je ze weg (zie video).

Het onderzoek was voornamelijk gericht op honden. De wetenschappers volgden 40 mensen zonder ernstige slaapproblemen maar mét een hond 5 maanden lang, 7 dagen per week en monitorden daarbij hun nachtrust.

Niet onder de dekens
Wat bleek? Wanneer de proefpersonen hun hond in bed lieten slapen, sliep zowel hond als baasje beter. Overigens gold dit niet voor het specifieke geval wanneer een hond onder de dekens sliep, want zo’n huisdier beweegt relatief veel.

Maar wie zijn of haar hondje aan het voeteneinde of op z’n minst heel dichtbij het bed liet slapen, sliep gewoonweg beter. Hoe dat komt? “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter,” vertelt dokter Lois Krahn, die het onderzoek leidde.

Quality time
“Daarnaast zijn veel baasjes overdag vaak weg van huis en door dan het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Krijg je weleens commentaar omdat je je huisdier bij jou in bed laat slapen? Dan heb je hierbij een goed weerwoord 😉

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien