Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Goed nieuws voor je partner: de perfecte massage hoeft niet lang te duren

Kan een massage van je partner jou niet lang genoeg duren, maar is hij of zij er na een paar minuutjes eigenlijk al klaar mee? Goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat de perfecte massage maar van korte duur is. 

Uit de studie van de Universiteit van Konstanz in Duitsland blijkt dat de ideale massage maximaal 10 minuten duurt. Laat je partner het maar niet horen.

Advertentie

Onderzoek

De universiteit onderzocht het effect van een massage op ons zenuwstelsel. Wanneer ontspannen we en komen we in een toestand van rust en herstel? Aan dit onderzoek deden 60 vrouwen mee, verdeeld over 3 groepen. De eerste groep vrouwen moest hun eigen hoofd en nek 10 minuten masseren. De tweede groep moest hun eigen schouders en nek 10 minuten masseren, maar dan zachter dan de eerste groep. De derde groep masseerde zichzelf niet.

Resultaat

Tijdens de massages werden de hartslag en hartslagvariabiliteit van de vrouwen gemeten. Ook werden vragen gesteld over hun emotioneel welbevinden. Het resultaat? De groepen die zichzelf masseerden waren meer relaxed dan de derde groep die dat niet deed. Bij de vrouwen uit de eerste twee groepen ging de hartslagvariabiliteit erop vooruit, kon het parasympatisch zenuwstelsel beter reageren op stress en zodoende waren ze meer ontspannen.

Luxebehandeling overbodig?

Ook een opvallend resultaat: het verschil in het effect tussen groep 1 en 2, waarbij groep 2 zich met zachtere aanrakingen masseerde, was niet groot. De onderzoekers willen hierbij meegeven dat je dus helemaal geen dure, uitgebreide massage hoeft te boeken om tot rust te komen. Een korte massage waarbij iemand zacht over je schouders strijkt, voldoet ook. Voortaan is het dus niet meer zo nodig om diep in de buidel te tasten voor een ontspanningsmassage. Schat, vanavond weer?

Seksvlogger Rianne deelt een spannende massagetechniek:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien