Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Onderzoek toont aan: sporten met een groepje is goed tegen stress

Regelmatig sporten is natuurlijk hartstikke goed voor je lijf. Maar wist je dat sporten ook heel goed kan zijn voor je mentale gezondheid? En dan vooral sporten in groepsverband, blijkt nu uit onderzoek.

Dit onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift American osteopathic association.

Advertentie

Voordelen
Een lesje zumba, yoga, pilates of bodypump: wat je ook leuk vindt om te doen, een groepsles heeft veel voordelen. Natuurlijk zijn de voor de hand liggende voordelen dat het extra gezellig is en dat je elkaar er doorheen kunt slepen. Maar er zijn ook een aantal flinke gezondheidsvoordelen.

Onderzoek
Uit het onderzoek blijkt namelijk dat na 12 weken lang deelnemen aan groepslessen het fysieke en emotionele welzijn verbeteren met respectievelijk 25 en 26 procent. Dat is niet alles, want ook het stressniveau van de deelnemers was met 26 procent gedaald. Een goede reden om je eens voor een groepslesje in te schrijven dus!

Een frisse sporttas is wel zo prettig. Zó ga je vieze luchtjes te lijf.


De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste 
nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Goed Gevoel. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien