Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ongelukkig op het werk? Je lijf geeft déze fysieke signalen

Zie je er vaak tegenop om naar je werk te gaan en kom je ’s avonds met hoofdpijn thuis? Je merkt het aan de fysieke signalen die je lichaam aangeeft.

Iedereen heeft weleens hoofdpijn, maar het wordt wel serieus als je er iedere dag last van hebt. Zo nu en dan last van hartkloppingen en/of zweterige handen? Dan is het tijd om beter naar je lichaam te luisteren.

Advertentie

Hoofd, hart en buik
Volgens psycholoog Annet van Laar zijn er drie zones waarmee je de wereld kunt waarnemen: hoofd, hart en buik. Met de zone van het hoofd kijk je vooruit en werk je doelgericht, terwijl de zone van het hart je helpt te voelen wat jezelf en anderen nodig hebben. Met de laatste zone, die van je buik, nemen we zintuiglijk waar of we iets lekker of fijn vinden. Dit is gerelateerd aan eerdere ervaringen.

Burn-out
Wanneer je niet luistert naar je hart en buik, heb je niet in de gaten hoe het echt met je gaat. Een burn-out kan dan op de loer liggen. Het is daarom erg belangrijk om naar alle (fysieke) signalen van je lichaam te luisteren.

Twijfels
We denken tegenwoordig veel te veel na met ons hoofd, in plaats van met de rest van ons lichaam. De balans is hierdoor zoekgeraakt. We hebben het vaak niet eens door als we met verkrampte schouders en een stijve nek achter het bureau zitten. Probeer hier vaker bij stil te staan: wat merk je in je borst of buik als je aan een bepaalde opdracht denkt? En wees reëel als je twijfels hebt over iets. Die twijfels voel je niet voor niets.

Mannen voelen meer
Volgens loopbaancoach en sociaal-psycholoog Japke Ebbinge voelen mannen doorgaans beter dan vrouwen. “Vrouwen zijn meer gesocialiseerd, en zijn dan met hun hoofd bezig met wat een ander nodig heeft”, legt zij uit aan Intermediair. “Maar er is niks zo aards als dat lichaam. Iedereen kan het. Het enige nodig is, is de bereidheid om naar je lichaam te luisteren.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Intermediair. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien