Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Dít onschuldig lijkende symptoom kan ook op het coronavirus wijzen

Hoesten, verkouden en koorts: bij deze symptomen moet je binnenblijven, want dan bestaat er een kans dat je het coronavirus hebt opgelopen. Maar is dat alles?

Volgens Britse onderzoekers is er nog een onschuldig lijkend symptoom dat we niet over het hoofd mogen zien. Het verminderen van je reuk- en smaakvermogen zou namelijk ook op het coronavirus kunnen wijzen.

Advertentie

Thuis blijven

De Britse artsen zeggen dat de signalen wereldwijd worden gemeld. Eerder schreef The New York Times al over een moeder die de poepluier van haar baby niet meer rook. En een kok die ineens de smaak van knoflook niet meer proefde. Beiden bleken besmet te zijn met het coronavirus.

Volgens artsen hebben sommige besmette mensen geen last van hoesten of koorts, maar zijn ze wel hun reuk en smaak kwijt. Zo kunnen ze dus nietsvermoedend een hoop andere mensen besmetten. Dus mocht je hier last van hebben, is het volgens de Britse artsen verstandig om jezelf te isoleren. In deze situatie is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Richtlijnen

Doordat het om een nieuw virus gaat, is er nog maar weinig over bekend. Toch raden de artsen aan om bij vermindering van je reuk- en smaakvermogen minstens 7 dagen in quarantaine te gaan. Medisch personeel wordt aangeraden om beschermende kleding en mondkapjes te dragen als ze hun reuk of smaak beginnen kwijt te raken.

Het RIVM zegt dat het verliezen van je reuk en smaak momenteel niet in de richtlijnen van symptomen van COVID-19 staan, maar ze sluiten niet uit dat het in de toekomst kan veranderen.

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RIVM, RTL Nieuws, Nouveau. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien