Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Op déze manier zet je je onzekerheden om naar zelfvertrouwen

Het internet staat vol met foto’s van inspirerende mensen. Maar ook met veel gefotoshopte mensen, ‘perfecte’ gezinnen en onhaalbare #goals. En dat is in het echte leven niet anders.

(Rol)model en voorvechter voor handicaps, ‘Cax’, vertelt aan online magazine Well + Good dat het tijd is om negatieve zelfpraat te beëindigen en legt uit hoe je dat doet.

Advertentie

Samen sterk
Haar antwoord? Kijk naar de mensen om je heen. Tijdens 1 van haar sessies deed ze onderzoek naar de gevoelens van 41 vrouwen. Ze vroeg aan de dames in de kamer om hun top 3 onzekerheden op te schrijven en deze vervolgens met elkaar te delen.

Dat klinkt eng, maar bleek heel effectief. Het doel van de oefening was om de vrouwen er bewust van te maken hoe ze tegen zichzelf praten. Bovendien bleken een paar vrouwen die tot dan toe vreemden van elkaar waren, exact hetzelfde te hebben opgeschreven – ze dachten allemaal dat ze te veel zweten. Ze voelden een enorme opluchting dat ze niet de enigen waren die dit over zichzelf dachten.

Open en eerlijk
Door je onzekerheden op tafel te gooien, krijg je overzicht en kun je ze relativeren. “Hoe je tegen jezelf praat, beïnvloedt hoe je je voelt”, vertelt Cax, die zelf kanker overwon en daarom haar been moest laten amputeren. “In plaats van te zeggen: ‘Ik haat mijn littekens’, zeg ik: ‘Wat ben ik blij dat ik de ziekte heb overleefd, deze littekens zijn mijn trofeeën.'”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien