Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

4 dingen die je kunt doen tegen oorpijn tijdens het vliegen

Knallen jouw oren direct dicht als het vliegtuig de lucht ingaat? Sommige mensen krijgen flink last van oorpijn tijdens het vliegen. Dít kun je ertegen doen.

Het kan het begin van je vakantie flink verpesten, die oorpijn. Door de veranderingen in luchtdruk tijdens het opstijgen en dalen kun je last krijgen van je oren. In de cabine wordt de druk aangepast, maar deze is dan alsnog lager dan je gewend bent. Daardoor ontstaat er druk in je oor en kun je pijn in je oren krijgen. Maar belangrijker dan de uitleg: hoe los je het op?

Advertentie

Neusspray
Een neusspray met xylometazoline (bijvoorbeeld Otrivin) kan helpen tegen oorpijn bij het vliegen. Gebruik de spray 1 uur voor het opstijgen en 1 uur voor de landing. Doordat de neusslijmvliezen slinken, komt er minder druk op de oren te staan.

Kauwen en slikken
Je ziet vaak mensen kauwgom kauwen in het vliegtuig. De reden? Door kauw- en slikbewegingen te maken zorg je ervoor dat de druk sneller door je oor heen kan en daardoor zul je minder last van oorpijn hebben.

Gapen
Als je gaapt, wordt de buis van Eustachius opgerekt, waardoor de druk ook makkelijker weg kan. Een aantal keer doen alsof je gaapt, zou ervoor zorgen dat je minder last van je oren hebt tijdens een vlucht.

Oordoppen
Als al het bovenstaande niet werkt, kun je ook speciale oordoppen aanschaffen die de oorpijn tegengaan. Deze oordoppen zijn speciaal gemaakt voor in het vliegtuig en zorgen ervoor dat de oorpijn minder wordt of zelfs verdwijnt.

Afleiding tijdens het vliegen? Met het Libelle Zomervakantieboek zit je dan goed:

Libelle Zomervakantieboek
Libelle Zomervakantieboek
€ 9,95
Bekijk hier

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealthmag.nl. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien