Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Dít is de oorzaak van die oranje-achtige vlekken in je zwarte onderbroeken

Als je regelmatig zwarte onderbroeken draagt, dan zal je waarschijnlijk die oranje-achtige vlekken wel herkennen. Maar waar komen die eigenlijk vandaan?

En waarom gaan ze er niet uit met het wassen?

Advertentie

Bleekvlek

Je vagina heeft dezelfde corrosieve en kleurveranderende eigenschappen als de chemicaliën die je gebruikt om schoon te maken, zoals bleek. Kortom: je vagina kan dus een soort bleekvlekken maken in je ondergoed. Een bleekvlek in een zwarte onderbroek ziet er vaak oranje-achtig uit. Dit komt doordat er een zelfde soort verkleuring ontstaan als wanneer je bleekmiddel op een zwart kledingstuk morst.

Bescherming

Maar waarom heeft je vagina deze eigenschap? Dit heeft te maken met de zure afscheiding die je lichaam aanmaakt. De pH-balans van je vagina is van nature zuur om te voorkomen dat er infecties zullen ontstaan. Het biedt dus een soort bescherming. Een gezonde pH-waarde ligt tussen de 3,8 en 4,5, maar dit kan dus wel voor een vlek in je onderbroek zorgen. Het is in ieder geval niets om je zorgen over te maken. Het is zelfs eigenlijk een teken dat je vagina gezond is.

Je kunt er dan ook niet veel tegen doen. Het enige wat kan helpen is het dragen van katoenen ondergoed. Deze stof zorgt voor een betere luchtcirculatie.

Hoe draag én bewaar je lingerie het best? Modevlogger Françoise legt uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien