Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Op deze dag vragen de meeste mensen een scheiding aan

De dag waarop advocatenkantoren een enorme piek zien in het aantal scheidingsaanvragen is aangebroken. Maandag 6 januari is niet voor niets omgedoopt tot ‘Divorce Day‘.

Sommige mensen nemen de fase ‘new year, new me‘ wel heel serieus. Of nemen bepaald geen halve maatregelen als het op goede voornemens aankomt. Traditiegetrouw valt Divorce Day op de eerste maandag van het nieuwe jaar. De familiebeslommeringen zijn achter de rug, het is tijd voor een frisse start. En voor heel veel mensen betekent dat een start zónder hun partner.

Advertentie

Wachten tot na de feestdagen
Hoewel sommigen misschien denken dat dit een publiciteitsstunt van advocatenkantoren is, is niets minder waar. “Relaties die om wat voor reden dan ook al niet lekker liepen, breken vaak definitief wanneer koppels geforceerd tijd met elkaar doorbrengen tijdens de feestdagen. Veel stellen wachten echter tot na de feestdagen om het feest niet te verpesten voor de kinderen.”

Gouden huwelijken
Toch ook een beetje mooi nieuws: het CBS berichtte eerder dat het aantal gouden (50 jaar) en diamanten (60 jaar) huwelijken in Nederland juist stijgt. Dat heeft te maken met het grote aantal huwelijk in de jaren 60 en 70, de hogere levensverwachting en het aantal langdurige huwelijken. Daarentegen neemt het aantal robijnen (40 jaar), zilveren (25 jaar) en koperen (12,5 jaar) juist af. Er wordt minder getrouwd en meer gescheiden.

Mocht je als vrijgezel over een paar weken dus opeens veel nieuwe gezichten ontwaren op datingapps… dat is geen toeval.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Independent/CBS. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien