Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

9 dingen die je herkent als je een oudere broer hebt

Broers: ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen, maar je zou nooit zonder ze kunnen. Heb jij een grote broer? Dan herken je deze dingen vast.

Vroeger was het misschien altijd knokken, maar hoe ouder je wordt, hoe meer jullie elkaar gaan waarderen. Zo is het om op te groeien met een oudere broer.

Advertentie

1. Jij mocht vroeger altijd alles…
…als je broer maar in de buurt was. Met vriendinnen naar de kroeg? Prima, omdat je ouders wisten dat je broer daar ook zou zijn. En hij hield je héél goed in de gaten.

2. Jij kunt wel tegen een stootje.
Letterlijk. Het laatste snoepje, wie de afstandsbediening mocht, of omdat een van de twee verkeerd ademde: o-ver-al werd vroeger om geknokt. Ook al verloor je altijd, je gaf nooit op.

3. Hoe oud hij ook is, jij blijft altijd het doelwit.
Nog steeds ben jij altijd de pineut tijdens zijn klierkwartier.

4. Alles was een wedstrijdje, maar dan ook echt ALLES.
Wie het snelste op de fiets was, wie het snelste zijn tanden had gepoetst: het maakt niet uit wat je won, het voelde alsof je de Tour de France en de Olympische Spelen in één had gewonnen.

5. Discussies, discussies, discussies…
Je zult je broer nooit meteen gelijk geven. Het knokken van vroeger is uitgegroeid tot knokken in woorden. Dat krijg je er niet meer uit.

6. Je blijft altijd ‘het zusje van’.
Vroeger was je voor al zijn vrienden en mensen op school al ‘het zusje van’ en dat zul je altijd blijven.

7. Niemand snapt jullie grapjes.
Jullie zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat niemand anders jullie grapjes snapt. De tranen lopen over je wangen door een grapje dat hij net heeft gemaakt, maar de rest van de mensen kijkt jullie alleen alsof jullie gek zijn. Tja.

8. Hij ziet jouw kinderen als zijn eigen kinderen en andersom.
Je neefjes en nichtjes voelen als je eigen kinderen en je zou voor ze door het vuur gaan. Andersom is dat ook zo en is jouw broer de lievelingsoom van je kinderen.

9. Hij luistert heel goed naar je.
Hoe stoer hij ook doet, je bent wel zijn kleine zusje. En daar luistert hij stiekem ook heel goed naar. Jouw mening is belangrijker dan die van wie dan ook, ook al laat hij dat niet altijd merken.

De jongetje in deze video was wel heel blij toen hij hoorde dat hij een grote broer werd:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien