Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

In één paaseitje zitten net zoveel calorieën als in dit stuk fruit

Als je je weer eens schuldig voelt omdat je een paasei naar binnen hebt gewerkt: niet doen. Want zo erg zijn ze nou weer niet.

In de meeste melkchocolade – en witte paaseitjes zitten namelijk ongeveer 45 calorieën, net zoveel als in een appel. Nou dan smaakt zo’n eitje helemaal zo slecht nog niet. Toch?

Advertentie

Calorieën tellen
In de pure variant zitten de minste calorieën, namelijk 40. Een melkeitje gevuld met praliné en hazelnoot is goed voor 53 calorieën.

Even naar het bos
Let je op de lijn? Geen paniek, je hebt een paasei er zo weer af. Al na 10 minuten wandelen heb je de calorieën weggewerkt. Kijk, dat moet goed komen deze lente.

Gezond volk
Gemiddeld eten Nederlandsers 47 paaseitjes per jaar. Ter vergelijking: we eten ieder jaar gemiddeld zo’n 10,7 kilo appels. Zeg eventjes voor het gemak dat één appel 100 gram weegt. Dan eten we dus meer dan 100 appels per persoon per jaar. Hartstikke gezond toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien