Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Zoveel kruidnoten moet je eten om 1 kilo aan te komen

Kruidnoten zijn lekker, maar ook een beetje verraderlijk: voor je het weet heb je in je eentje een heel zakje op. 

Kan dat kwaad voor de lijn? Wij zochten het voor je uit.

Advertentie

Want met al dat snoepgoed in deze tijd van het jaar is een kilo aankomen zo gebeurd, toch? Nou, het lijkt mee te vallen. Om 1 kilo aan te komen zou je volgens experts 7000 calorieën extra moeten eten op 1 dag. Dat is boven op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën voor vrouwen, 2000. Dat is dus een totaal van 9000 calorieën op 1 dag, en daar moet je toch aardig je best voor doen.

Lekker snaaien
In 10 kruidnoten zitten ongeveer 50 calorieën. Eet je dus op een dag gewoon die 2000 calorieën en eet je daarnaast een heleboel kruidnoten, dan moet je wel 1400 kruidnoten eten om op 7000 calorieën te komen. En dat komt dan neer op ongeveer 140 zakjes op 1 dag. En of je nu een snoepkont bent of niet, zelfs dit lukt de meest doorgewinterde zoetekauw niet, toch? 

En, wat vooral fijn is nu je dit weet… Valt dat ene handje kruidnoten ook weer mee. Hmm…

Hier scoor je de leukste items voor de feestdagen:

Heb je nog zin in kruidnoten? Probeer dan eens deze kruidnoten-cheesecake:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Runner’s World. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien