Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Yes... pinksterweekend!

De enige vraag die ons bezighoudt in de 72 uur die het pinksterweekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze gouden weekend tips voor zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 mei.

  • Hup, naar buiten

6x Leuk in het pinksterweekend
Alweer zo’n lekker lang weekend waarin er van alles te doen is. Een kleine greep uit de komende pinksterevenementen:

Advertentie

1. KunstTour 2015, Maastricht
Maastricht staat tijdens het pinksterweekend in het teken van kunst. Vanaf vrijdagavond 22 mei kan er het hele weekend worden getoerd langs ateliers en publieke ruimtes gevuld door kunstenaars met werk dat normaal niet zo snel in musea is te zien. De grote vraag: is het kunst of niet?

2. Sail Pampus, Muiden
Het eiland Pampus heeft dit jaar zijn eigen Sail. Maandag 25 mei (van 11.00 tot 17.00 uur) gaat onder meer het machtige statenjacht Utrecht daar ‘voor pampus’. Er zijn demonstraties van oud-Hollandse zee-ambachten en ook de Zeilvloot Muiden doet een rondje Pampus.

3. Eten op rolletjes, Ede
Op 23, 24 en 25 mei verzamelen tientallen foodtrucks zich bij het Openluchttheater in Ede voor een gezellig foodfestival. Gezellig samen in de buitenlucht genieten van het lekkerste eten.

4. Pure Pinksterfair, Vaassen
Zondag 24 en maandag 25 mei wordt voor de vijfde keer een groene fair gehouden in de tuinen van kasteel De Cannenburch. Lekker plantjes kopen, muziek luisteren of een kookworkshop volgen.

5. Dag van het kasteel
Maandag 25 mei is de Dag van het kasteel. Tientallen kastelen door het hele land openen hun statige deuren voor publiek. Dit jaar doen ook de zogenoemde buitenplaatsen mee: de vroegere zomerhuizen van de elite, die vaak in uitgestrekte parken en tuinen staan.
Kijk hier voor een lijst van alle deelnemende kastelen.

6. De Wijvenkraam, Arnhem
Op 25 mei wordt in Arnhem weer een ‘wijvenkraam’ gehouden: een vlooienmarkt voor ‘meiden van alle leeftijden’. Met heel veel vintagekleding, schoenen, sieraden en zelfgemaakte spullen.

  • Lekker binnen blijven

3x Kookinspiratie

1. The green kitchen travels van David Frenkiel & Luise Vindahl
Een fijn boek van twee vega-foodbloggers die met hun dochtertje de wereld over reizen. Ze laten zich inspireren door de smaken en ingrediënten die zij onderweg tegenkomen. Een heerlijk boek om vegetarisch uit te koken, maar ook om eindeloos doorheen te bladeren!

2. Hemsley + Hemsley, de kunst om goed te eten van Jasmine en Melissa Hemsley
De twee kokende zusjes Jasmine en Melissa zijn ontzettend populair in culi-land. Ook in dit boek richten zij zich op voedzame, biologische voeding en het vermijden van gluten, geraffineerde suikers en koolhydraten. Een fijne methode voor iedereen die gezond, uitgebalanceerd én fantasievol wil eten. Bekijk hun recept terine van geitenkaas en bietjes.

3. Comptoir Libanais van Tony Kitous en Dan Lepard
Wat tapas in Spanje zijn, zijn mezze in de Libanese keuken. Allemaal kleine hapjes, vaak op basis van groenten, die tegelijk geserveerd worden. In Comptoir Libanais staan 80 mediterrane recepten om de hele zomer de tafel mee te vullen.

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien