Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Zó groot moet een portie friet echt zijn volgens deze hoogleraar van Harvard

Natuurlijk weten we dat het gezonder kan, maar een frietje op z’n tijd moet kunnen. Mét een klodder mayonaise. Volgens Harvard-hoogleraar Eric Rimm gaat het vooral mis met de porties. 

Eric vindt namelijk dat een portie friet moet bestaan uit – hou je vast – zes frietjes. Zés. “Er zijn niet veel mensen die driekwart van hun bestelling Franse frietjes niét opeten. Ik denk dat het mooi zou zijn als een maaltijd gepaard gaat met een salade en zes frietjes.”

Advertentie

Porties
Dat zegt Eric omdat vooral in Amerika het aantal mensen met hartkwalen en obesitas toeneemt als gevolg van al het vette eten (je verzint het niet). Het probleem is vooral dat Amerikanen van niks zoveel eten als van aardappel. Vooral in gefrituurde en gebakken vorm. Bovendien zijn de porties vaak reusachtig. Daar heeft de hoogleraar natuurlijk een goed punt, maar zes frietjes is wel wat karig.

Ongezond
Op social media wordt vol verontwaardiging gereageerd op zijn voorstel. “Wie is deze vijandige alien die hier geïnterviewd wordt?”, vraagt iemand zich hardop af. “Welke gek wil er maar zes Franse frietjes? Ik snap wel dat ze ongezond zijn, maar zes is gewoon marteling. Dan heb ik ze liever helemaal niet”, grapt een ander. Door anderen wordt de professor ‘een monster’ genoemd.

Toppings
Eric krijgt bijval van voedingsdeskundige Tracy Lockwood Beckerman. Zij raadt aan gewoon helemaal geen friet te eten. Als je dan toch per se moet (en soms moet het gewoon), drukt ze iedereen op het hart om toppings als gesmolten kaas, aïoli en grote hoeveelheden zout te vermijden. “Vraag om friet zonder zout en sprenkel desnoods zelf een beetje zout over de friet.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien