Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom praten tegen je huisdier heel goed is voor je gezondheid

Zeg eens eerlijk: voer jij ook weleens hele gesprekken met je huisdier? Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Praten tegen je hond of kat is namelijk heel gezond.

Of het nu een hond of een schildpad is, het is fijn om af en toe even een gesprekje met ze te voeren. En uit onderzoek blijkt dit ook nog eens heel goed te zijn voor je geestelijke gezondheid.

Advertentie

Gezondheidsproblemen
De studie is uitgevoerd in samenwerking met Mars Petcare en het Human Animal Bond Research Institute. Aan dit onderzoek deden 2.036 mensen mee, maar liefst 1.469 waren eigenaar van een gezelschapsdier. Onderzoekers ontdekten dat het bezit en het praten met een huisdier kunnen helpen verschillende gezondheidsproblemen te bestrijden.

Geen oordeel
“Wanneer we denken aan eenzaamheid, hebben we figuren nodig waar we aan gehecht zijn. Huisdieren voldoen aan die behoefte. Dit komt onder andere doordat ze geen oordeel vellen en je ze kunt vertrouwen”, legt hoofdonderzoeker Nancy Gee uit. Praten met je huisdier is daarom erg goed voor je. Je weet dat het dier niks terug zegt en dat maakt het zo fijn om tegen Fikkie of Tijgertje te praten. “Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken.”

Menselijke interactie
Maar dat is niet het enige voordeel van het bezitten van een huisdier. Meer dan de helft van de respondenten zegt dat hun huisdier hen helpt contact te maken met andere mensen. Ook voelt 51% van de deelnemers met een huisdier dat ze zich minder verlegen voelen hierdoor. Het bezitten van een huisdier verhoogt dan ook de menselijke interactie. Je voelt je minder eenzaam door je hond, kat of cavia. Tegelijkertijd durf je dankzij je huisdier ook eerder op andere mensen af te stappen.

Het is dus eigenlijk een win-winsituatie. Dus wat houdt je nog tegen? Ga lekker kletsen met je hond, cavia of goudvis. Daar word je vanzelf vrolijk van!

Nieuw speeltje voor je hond? Maak hem makkelijk zelf!

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: USA Today. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien