Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

8 dingen die gelukkige mensen iedere dag doen

Ben jij gelukkig? Dan zou het kunnen kloppen dat een groot deel van dit lijstje totáál geen geheim voor je is. Gelukkige mensen gaan bijvoorbeeld vaak de natuur in, net als onze boswachter Hanne. Zij maakte onlangs op schaatsen haar mooiste vlog ooit!

We kennen het allemaal wel. Je stapt uit bed met de ambitie dat dit een geweldige dag gaat worden, maar een regenbui en een dikke file later ben je alweer bloedchagrijnig. Dan kom je op werk en dan zit daar je collega Suus: altijd vrolijk, geen wolkje aan de lucht. HOE doet zij dat toch? Waarschijnlijk volgt ze heilig het onderstaande lijstje op. Dit zijn namelijk 8 typische dingen die je kunt doen om ook een gelukkig mens te worden:

Advertentie

 1. Maak een to-do-list
  Gelukkige mensen hebben vaak een doel voor de dag. Geen ellenlange waslijsten met wat er gebeuren moet, maar een degelijk kort lijstje, waar ze ’s ochtends even over nadenken vlak na het opstaan. Die lijstjes zijn niet kort omdat ze niets te doen hebben, maar omdat ze dag behapbaar willen houden. Lange lijsten komen namelijk gewoon níet af.
 2. Noteer een geluksmoment
  Wie elke dag aan het einde even een regeltje tekst noteert waarmee de dag positief wordt afgesloten, gaat met een veel lekkerder gevoel naar bed. Focussen op het leuke van de dag is natuurlijk een stuk beter dan focussen op wat niet goed ging. Het positieve regeltje kan al iets heel kleins zijn, een appje van een vriendin bijvoorbeeld of een complimentje van je collega. Vraag maar aan Libelle’s Floor; zij hield ze bij!
 3. Ga de natuur in
  Gelukkige mensen spenderen gemiddeld 20 minuten per dag in de natuur. Woon je in de stad? Ga dan het park in, of in ieder geval naar buiten. Wie elke dag ongeveer 20 minuten frisse lucht krijgt, is volgens studies minder gestrest, vrolijker en meer gefocust.
 4. Zet jezelf op één
  Hoe druk de kinderen ook zijn, hoeveel e-mails je ook moet beantwoorden, tijd voor jezelf is erg belangrijk. Geef jezelf minstens 30 minuten rust en doe iets wat je leuk vindt. Dan heb je meer energie en geduld om de rest van de dag weer aandacht aan anderen te kunnen besteden.
 5. Eet een ontbijtje
  Wie geen energie heeft in de ochtend raakt sneller gestrest en wordt ook nog eens sneller chagrijnig. Lijkt ons niet de bedoeling. Geen tijd in de ochtend? Maak je ontbijtje dan al de avond van te voren klaar.
 6. Drink genoeg water
  Acht glazen, het houdt je scherp en een goede bui, laten studies aan de Universiteit van Connecticut zien. En omdat je meer moet plassen, loop je ook weer even.
 7. Luister je favoriete muziek
  Adele in de auto, Nick en Simon op de fiets of stiekem meewiebelen op ABBA achter je bureau. Je favoriete muziek luisteren doet wonderen voor je humeur en gelukkige mensen zijn er dol op.
 8. Ga op tijd naar bed
  Misschien heel erg moeilijk, vooral als je je favoriete serie op Netflix aan het kijken bent of de kinderen voor je gevoel pas nét op één oor liggen. Maar wie vroeger naar bed gaat, slaapt meer en is daarmee uitgeruster en gelukkiger. Het zou eigenlijk ideaal zijn om elke avond om 22:00 uur in bed te liggen.

Wat zijn jouw tips om een gelukkiger mens te zijn?

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij toch niet missen? Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien