1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je brein als je regelmatig augurken eet

Het is algemeen bekend dat vis goed is voor je brein. Maar wist je dat een augurk ook een echte superfood is voor je hersenen? Mensen die regelmatig augurken eten zouden gelukkiger zijn en beter in hun vel zitten.

Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen zoals augurken zorgen namelijk voor een boost van serotonine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dat blijkt uit een studie van het William en Mary College in Virginia.

Advertentie

Humeur
Serotonine heeft een groot effect op je humeur. Deze neurotransmitter zorgt ervoor dat bepaalde processen in je hersenen goed verlopen. Mensen met een tekort aan serotonine hebben vaak last van depressies en angstaanvallen. Door regelmatig gefermenteerde voedingsmiddelen zoals augurken te eten zouden zij hier minder last van hebben.

Sociale angsten
En er zijn meer studies die wijzen op het positieve effect van het eten van gefermenteerde voedingsmiddelen. Zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maryland dat mensen die regelmatig gefermenteerd voedsel eten, minder snel last hebben van sociale angsten. Het probiotica in gefermenteerd voedsel zou een positief effect hebben op je darmen en een verandering in je darmen heeft weer invloed op je sociale angsten.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Lifehack.org. Beeld: Shutterstock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien