Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Goed nieuws voor mensen die makkelijk oogcontact maken

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe lang je in iemands ogen kijkt tijdens een gesprek? Kijk je iemand lang aan of kijk je juist vrij snel weg? Wanneer je makkelijk iemand lang aankijkt, kom je volgens wetenschappers een stuk intelligenter over. 

De Faculteit van Sociale Wetenschappen aan de Northeastern University in Boston onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat mensen die tussen de 60 en 70 procent van een gesprek makkelijk oogcontact maken niet alleen intelligenter maar ook competenter overkomen.

Advertentie

Staarders en wegkijkers
Maar, wat we allemaal wel eens hebben ervaren, wanneer dit veel meer of juist veel minder dan 60 of 70 procent wordt dan gaat het mis en wordt een gesprek al snel gigantisch ongemakkelijk. Personen die je te lang aanstaren kunnen je een extreem creepy gevoel bezorgen of flirten naar een nieuw level brengen. Maar ook mensen die liever naar de parketvloer staren in plaats van jou aankijken maken het ongemakkelijk.

Maar tja, hoe maak je iemand bewust van zijn starende of juist ontwijkende blik? Wanneer je gesprekspartner meer of minder dan twee derde van de tijd in je ogen kijkt, dan kun je de persoon hierop aanspreken, schrijft HLN. Blijft alleen de lastige vraag: doet iemand dit per ongeluk of juist expres? Dát kun je weer wat lastiger vragen.

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien