We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Als je jong bent is je huisdier je beste vriend

En dus niet je broer of zus! Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Cambridge. Kinderen halen meer voldoening uit de relatie met hun huisdier dan uit die met hun broer of zus. Volgens de studie kunnen ze het zelfs beter met de dieren vinden, dan met hun broers of zussen. 

Uit het onderzoek blijkt dat het hebben van een huisdier dus veel invloed kan hebben op de ontwikkeling van een kind. Het heeft een positief effect op hun sociale vaardigheden en hun emotionele welzijn.

Advertentie

Kleine kinderen zijn schattig, huisdieren zijn schattig en dus zet ze bij elkaar en 1+1=3. Deze video is dus feelgood in optima forma. Op de allerbeste manier in beeld gebracht waarom ieder kind een huisdier verdient:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Hoewel huisdieren in veel westerse huishoudens voorkomen, zijn er maar weinig onderzoeken naar de effecten op kinderen gedaan. ”Iedereen die weleens een huisdier heeft gehad, weet dat we bij ze terecht kunnen voor vriendschap en om ons hart te luchten, net als in relaties met mensen,” vertelt onderzoeker Matt Cassells, die het onderzoek onder 77 huishoudens leidde. “Dat huisdieren ons niet kunnen verstaan, of terug kunnen praten, heeft als voordeel dat ze volledig geen oordeel vellen, maar er gewoon voor je zijn.

Favoriete huisdier
“We wilden weten hoe sterk de band was, in vergelijking met andere familieverhoudingen. Met als uiteindelijke doel om te kijken of dieren bij kunnen dragen aan een gezonde psychologische ontwikkeling van kinderen,” vertelt Matt. Dat blijkt zeker zo te zijn. Kinderen hebben sterkere banden met hun huisdier, dan met hun broers of zussen en er is weinig conflict. Dieren waar ze het meest gelukkig mee zijn? Honden!

Dat wordt dus snel een uitstapje naar het asiel…

Reclamespotje
In het Amerikaanse Atlanta heeft een dierenasiel trouwens een overschot aan lieve, potentiële huisdieren. Maar wie worden hun nieuwe baasjes? Om de dieren én het asiel te promoten hebben ze een fantastisch reclamespotje opgenomen. Geen strak filmwerk, schoongepoetst decor of een presentator die een verkooppraatje heeft voorbereid. Het dierenasiel Furkids doet het op z’n eigen manier.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

De beste Lekker in je Vel-berichten gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

Bron: ScienceDaily. Beeld: iStock

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien