Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Déze kleur zou ervoor zorgen dat je minder snel trek krijgt

Wil je wat minder snacken, maar heb je áltijd trek? Door je muren in een bepaalde kleur te verven, zou je daar weleens minder last van kunnen krijgen.

Er zijn al verschillende trucjes bekend om honger te stillen, zoals een glas water drinken zodat het gevoel weggaat, maar deze kenden we nog niet én is nog simpel ook. Of nouja, er is alleen een kleine make-over van je keuken of eetkamer nodig. Door je kamer in de kleur ‘baker-miller pink’ te verven, zou je namelijk minder snel honger hebben.

Advertentie

Onderzoek
Het effect van de kleur is jaren geleden voor het eerst getest in een gevangenis in Washington. De kleur dankt zijn naam dan ook aan de commandant Baker en een bewaker Miller van de gevangenis. In deze gevangenis werden de muren en de plafonds in deze kleuren geverfd om te onderzoeken wat de kleur met de gevangen deed. Wat bleek: ze werden hierdoor minder agressief en ze hadden minder snel honger. Al na een kwartier werd dit effect zichtbaar. Het is de enige kleur waarvan er wetenschappelijk bewijs is van de gevolgen.


BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Dit is hoe mensen die kleurenblind zijn de wereld zien:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]


Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron: Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien