Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Oeps: 7 opmerkingen die je relatie verpesten

Als je in het heetst van de strijd je mond opentrekt om die foute opmerking tegen je partner te maken… Bedenk je dan tóch even. In the heat of the moment wil je er nog weleens dingen uitflappen die je niet meent. In het kader van: ‘een gewaarschuwd mens’ presenteren we 7 opmerkingen waarna een ruzie geheid escaleert.

1. “Dit is jouw schuld”
Ongeacht wie de schuldige is in een discussie; het eindigt nooit goed als één iemand de zwarte piet toegespeeld krijgt. Zelf een deel van de verantwoordelijkheid nemen is niet makkelijk, maar het scheelt veel als je elkaar een beetje tegemoet probeert te komen.

Advertentie

2. “Whatever, het is goed”
Passief agressief gedrag. Niet op elke slak zout leggen kan van pas komen, maar wees je ervan bewust dat het niet uitspreken van ergernissen slechts een tijdelijke ‘oplossing’ is. Het heikele punt zal ongetwijfeld in een latere discussie weer boven komen drijven. 

3. “Wat jij wilt”
Het is duidelijk dat je níét wilt dat je lief doet wat hij/zij wil, want anders was er in eerste instantie nooit ruzie geweest. “Doe wat je wilt” roepen, moedigt de ander alleen maar aan om dingen te doen uit wrok. Wees liever duidelijk en eerlijk. 

4. “Jij doet nooit/altijd…”
Je hebt je slag al verloren wanneer je een van deze twee gebruikt. ‘Altijd’ en ‘nooit’ zijn zelden waar. 

5. “Ik wil er nu niet over praten”
En het er dan niet meer over hebben. Ruzie komt nooit gelegen. Als je echt denkt dat het beter is om een time-out te nemen, kun je natuurlijk best even een blokje om, maar zorg dat je daarna met een rustiger hoofd wel het probleem aankaart. Onopgeloste zaken gaan etteren en bovendien wil je het probleem niet bagatelliseren. 

6. “Jij bent zó *voeg hier een scheldwoord in*”
Kwetsende opmerkingen zullen ongetwijfeld gevolgen hebben die niets met de ruzie te maken hebben. Zelfs nadat jullie alles uitgepraat hebben, zal je lief zich altijd herinneren hoe je hem een mes in de rug stak. Blijf respectvol in de relatie, zelfs in de moeilijkste discussies. 

7. “….” 
Geen specifieke opmerking, maar ook non-verbale communicatie kan de boel verergeren. Met je ogen rollen, weglopen, of nog explicieter je ongenoegen uiten… Het helpt de zaak allemaal niet. Probeer aan het eind van de dag elkaar als 2 volwassenen in de ogen te kijken en liefst voor je naar bed gaat de boel gesust te hebben.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Hoe lang blijf je vechten voor een huwelijk en wanneer is het tijd om toch de handdoek in de ring te gooien?

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien