Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Dít zegt het over je persoonlijkheid als je veel zeurt

Af en toe is het gewoon lekker om even te zeuren. Want het is ook gewoon heel koud en je hebt ook slecht geslapen en dan staat er ook nog file of heeft de trein vertraging. 

En het blijkt helemaal niet zo erg te zijn als je veel zeurt. Je wordt misschien als een negatief persoon gezien, maar eigenlijk ben je juist heel gelukkig en sociaal.

Advertentie

Sociaal
Naast dat het ook flink op kan luchten als je het kwijt bent, zorgt het er ook voor dat je een goede band krijgt met de mensen met of tegen wie je klaagt. Psycholoog Wendy van Mieghem schreef het boek De wijsheid achter emotie en gevoel en vertelt over zeuren tegen het AD: “Zeuren is op een bepaalde manier intiem. Je kunt er iemand mee aan jouw kant krijgen en het kan ook het begin van een gesprek zijn. Daarmee wordt klagen eigenlijk sociaal.”

Gebrek aan contact
Met klagen maak je dus contact met anderen. Je blaast even stoom af en daardoor wordt je hoofd meteen wat leger. Daarnaast is het ook niet goed om iemand die veel zeurt juist geen aandacht te geven. “Veel mensen ervaren een gebrek aan contact en willen met klagen contact maken. Door te luisteren naar het verhaal achter het geklaag, kun je mensen helpen en daar zullen ze je zeker dankbaar voor zijn.”

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien