Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom sex de oplossing kan zijn als je vergeetachtig bent

Dat sex voor veel dingen goed is, is inmiddels wel duidelijk. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een potje sex ook heel goed voor je geheugen zou zijn. 

Onderzoekers van de McGill Universiteit in Canada hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen sex en het geheugen. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen die vaker sex hebben, makkelijker woorden onthouden. Dit is te verklaren doordat er een verband is ontdekt tussen sex en het deel van onze hersenen dat onze emoties, geheugen en het zenuwstelsel controleert.

Advertentie

Vragenlijst
78 heteroseksuele vrouwen onder de 30 kregen de opdracht om gezichten van mensen en moeilijke woorden te onthouden. Daarnaast moesten ze een vragenlijst invullen. En wat blijkt: de vrouwen die volgens het onderzoek het meeste sex hadden, waren ook beter in het onthouden van moeilijke woorden. Sex had daarnaast geen invloed op hoe goed of slecht de vrouwen waren in het herkennen van gezichten.

Hippocampus
De onderzoekers concluderen hieruit dat er een link zou kunnen zijn tussen sex, het geheugen en de hippocampus, het gedeelte van de hersenen waar impulsen binnenkomen. De hormonen die beloning signaleren aan de hersenen worden zowel geassocieerd met geheugen als met seksuele activiteit. Het onthouden van woorden gebeurt ook voor het grootste gedeelte in de hippocampus en het visuele geheugen juist in het gedeelte daar omheen. Daardoor heeft sex daar geen invloed op, maar kan het wel zo zijn dat de hippocampus van vrouwen die veel sex hebben actiever is waardoor ze dus ook sneller dingen onthouden.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:


De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien