Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

9 tekenen dat je spiritueler bent dan je misschien denkt

Spiritualiteit is een nogal ongrijpbaar fenomeen. Want gaat het puur om jezelf van binnen leren kennen of krijgen we ook een retourtje naar de engelen cadeau? En wanneer ben je nou spiritueel aangelegd? Daar willen we bij Libelle ook graag antwoord op.

Artikel gaat door onder de video.

Advertentie

We spraken met Rosita Belkadi (44), medium bij Vivazz.

Bij het begin beginnen
“Het grappige is dat wanneer mensen bij mij komen met de vraag of ze spiritueel zijn aangelegd, er dan eigenlijk al interesse is in spiritualiteit. Als je die interesse hebt, kun je gaan kijken of je bepaalde dingen herkent, voelt of signaleert nu je er beter op gaat letten.”

Vervolgens legt Rosita uit dat het belangrijk is om eerst te zoeken of het puur interesse is om je spiritualiteit (intuïtief vermogen) sterker te ontwikkelen, of dat je misschien (net als zij) een aangeboren talent hebt voor het mediumschap. Wanneer je spiritueel bent aangelegd zijn er een aantal zaken die je kunt herkennen:

 1. Je weet vaak wie er gaat bellen, zonder dat je op je scherm hebt gekeken.
 2. Je hebt bijvoorbeeld sterke voorgevoelens dat een etentje of afspraak niet doorgaat zonder dat je daar van tevoren van op de hoogte was.
 3. Iemand koopt een cadeautje voor je en je weet eigenlijk al wat erin zit.
 4. Je hebt een voorgevoel dat er iets is met iemand, negatief of positief.
 5. Je voelt dat je iemand gaat tegenkomen – ook al heb je diegene maanden niet gesproken of gezien.

Wanneer je zoals Rosita het noemt “een extra aangeboren talent” hebt, zul je deze zaken kunnen herkennen:

 1. Wanneer je vlak voordat je in slaap valt iemand hard je naam hoort roepen.
  Wanneer je lichaam in slaapstand staat, ben je namelijk toegankelijker omdat je ratio is uitgeschakeld.
 2. Dat je merkt dat er gekke dingen om je heen gebeuren, zoals een boek dat uit de boekenkast valt of het licht dat flikkert terwijl er niets met de lamp aan de hand is.
 3. Wanneer je uit het niets gloeiend warme handen krijgt als je naast iemand zit. Dat kan betekenen dat iemand bijvoorbeeld rugpijn heeft en dat voel jij aan. Dat kan je niet verklaren met je hoofd.
 4. Dat je voorspellend droomt over de ziekte of dood van iemand, zonder dat je daar van op de hoogte was.

Proef op de som
Ben je benieuwd hoe spiritueel jij bent en heb je interesse om eens te kijken hoe het zit? “Ga op een rustige plek zitten die voor jou ontspannend is. Bijvoorbeeld in de woonkamer met een fijn muziekje op. Sluit je ogen en vraag of de geestenwereld dichterbij komt. Dit klinkt zweverig, ik weet het. Maar probeer het eens. Kijk wat je voelt, of je wat voelt. Het kan zijn dat je hartslag verhoogt,  of je ademhaling verandert. Je kunt bijvoorbeeld een beeld zien van een dierbare overledene, of een bepaalde voor die persoon herkenbare geur ruiken. Mocht je stemmen horen of dingen zien, vergeet dan nooit dat het niet eng is of kwaad kan. Je verbinden met een vorm van liefde kan nooit eng zijn. Je vond die persoon in het echte leven toch ook niet eng?”

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Beeld: iStock

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien