Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

8 vragen die goed zijn om jezelf te stellen voordat je gaat trouwen

De eerste woorden die in je opkomen bij ‘trouwen’, zijn waarschijnlijk romantisch en sprookjesachtig. Dat is trouwen ook. Voor je beloftes maakt tot de dood jullie scheidt, is het volgens relatietherapeut Kristin Davis wel verstandig de roze bril even af te zetten en jezelf de volgende vragen te stellen. 

 1. Denken jullie hetzelfde over geld?
  De meeste ruzies gaan over financiën. Het is misschien niet het gezelligste gesprek, maar het is echt belangrijk om te weten hoe de ander over geld denkt. Ben je een fanatiek spaarder of vind je juist dat geld moet rollen? Verdient een van de twee meer geld dan de ander? Hoe verdelen jullie dan het huishoudpotje? Allemaal op tafel gooien.
 2. Wat voor rol speelt sex in jullie relatie?
  Sex is een behoorlijk belangrijk component van een relatie. Zie het als een soort barometer. Vraag jezelf af wat sex voor jou betekent. Hoe vaak wil je sex? Wat voor verwachtingen heb je erbij? Voelen jullie je allebei genoeg op je gemak bij de ander om erover te praten?
 3. Uit wat voor families komen jullie?
  In welk opzicht verschillen jullie families van elkaar? Kom je bijvoorbeeld uit een huis van schreeuwers waar vaak discussie is? Kon je jezelf goed uiten? Zijn er bepaalde familietradities die kunnen leiden tot een conflict?
 4. Wat zijn jullie waarden? 
  Zitten jullie op dezelfde golflengte als het aankomt op eerlijkheid, integriteit, familie, werk, religie? Als daarin verschillen zijn, bespreek dan of die overkomelijk zijn en waar jullie compromissen kunnen sluiten.
 5. Hoe ziet jullie – ideale – leven eruit?
  Ben jij het liefst zo actief mogelijk terwijl hij zijn dagen slijt op de bank? Bespreek hoe je jullie gezamenlijke vrije tijd voor je ziet. Vraag je ook af waar de grens ligt omtrent het gebruik van social media. Ook belangrijk: hoeveel behoefte heb je aan tijd voor jezelf?
 6. Hoe communiceren jullie? 
  Nummer één probleem tussen koppels: communiceren. Mannen hebben eerder de neiging zich terug te trekken terwijl vrouwen juist eerder ergens achteraan gaan. Ben jij iemand de confrontatie aan gaat of ga je liever eerst een blokje om voordat jullie een ruzie uitpraten?
 7. Hoe zit het me de werk-leven balans? 
  Hoe belangrijk is je werk voor je? Kun je de verwachtingen op je werk en de verwachtingen thuis in balans brengen? Ben je bang dat als je eenmaal getrouwd bent dit verandert? Begrijpt je partner je werk en hoe veeleisend het kan zijn? Is dat een zorg voor je?
 8. Willen jullie kinderen?
  Vraag je af of en hoeveel kinderen je zou willen en stel die vraag ook aan je partner. Wat zou jullie opvoedstijl zijn? Lijkt die op die van jullie ouders? Wat zou je anders doen? En wie past er op de kinderen? Je weet natuurlijk nooit hoe het exact loopt, maar het is wel goed hier van tevoren over na te denken.

Heb je het gevoel dat je klaar bent om voor het altaar te staan, maar zijn er nog een hoop onopgeloste problemen? Brengen deze vragen je aan het twijfelen? Je kan altijd overwegen om nog voor het huwelijk een relatietherapeut in de arm te nemen die jullie verder helpt.

Advertentie

LEES OOK:

VIDEO: Dit gebeurt er als je in een trouwjurk komt opdagen op de eerste date.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien