Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít is de reden waarom mannen alleen op hun buik aankomen

Het is eigenlijk een vreemd fenomeen: mannen die aankomen, ontwikkelen het bekende bierbuikje. Hoe komt het dat vrouwen dat niet hebben?

Dat heeft te maken met het verschil in de manier waarop het lichaam vet opslaat. Niet heel verrassend: bij mannen wordt vet in de buik opgeslagen. Wanneer mannen te veel eten en niet genoeg sporten, gaat het vet zich ook op andere plekken opslaan en dat is heel ongezond. Het vet gaat zich dan namelijk ook in de lever, alvleesklier en spieren opslaan wat de oorzaak van diabetes, een hoge bloeddruk, cholesterol en hartaandoeningen kan zijn.

Advertentie

Oestrogeen

Door het hormoon oestrogeen slaan vrouwen vet op op de heupen, benen en vooral de dijen is de plek waar vrouwen aankomen. Het vet in deze gebieden kan vrouwen energie geven voor een zwangerschap of borstvoeding. Vrouwen hebben daarvoor ook meer plekken om vet op te slaan.

Overgang

Uit onderzoek blijkt ook dat vet op de heupen en benen niet dezelfde gevolgen heeft als buikvet. Dat betekent niet dat ze er geen nadelige gevolgen voor hun gezondheid van ondervinden. Vrouwen kunnen na de overgang ook meer buikvet krijgen doordat het oestrogeen-niveau daalt en het vet daardoor ergens anders wordt opgeslagen. Dat kan de oorzaak zijn van een buikje op latere leeftijd.

Levensstijl

Natuurlijk is het genetisch bepaald en heeft ook je levensstijl invloed op hoe snel een buikje bij mannen groeit. Niet iedereen komt meteen veel aan als hij of zij veel eet. Goed nieuws: wanneer je sport, is de buik ook weer de plek waar je het snelste afvalt (zie video).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Foxnews.com. Beeld: Gettyimages.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien