Exclusief Mart Visser VIP event vanaf 14,95

Dít is de reden dat de een sneller bruin wordt dan de ander

Op zomerse dagen als vandaag is het heerlijk om lekker om he strand te liggen. Daar valt altijd extra goed te zien dat de een nou eenmaal sneller bruin wordt dan de ander. Maar hoe kan het dat de een sneller bruin wordt dan de ander? Mocht het bij jou weken duren, dan heeft Susan in de video een goede tip.

Val jij in de categorie bruin binnen een uurtje of kun jij twee weken in de zon liggen en net een beetje beige zijn? Dat heeft allemaal te maken met de soort pigmentkorreltjes die je lichaam aanmaakt. Hoe meer van deze ‘korreltjes’ je lichaam aanmaakt, hoe sneller je bruin wordt. Maar dat niet alleen, die ‘korrels’ moeten van de diepste laag van de bovenste laag van je huid vervoerd worden naar de bovenste laag en hoe sneller dat gaat, hoe sneller je ook een kleurtje hebt.

Genetisch
En dat is allemaal weer genetisch geregeld. De snelheid waar de korrels mee aangemaakt worden, die korrels worden getransporteerd en hoeveel van die korrels je van nature al hebt, bepalen allemaal hoe snel jij bruin wordt. Je kunt er dus helemaal niets aan veranderen, maar blijven smeren is natuurlijk altijd belangrijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien