Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Waarom veel relaties juist in de herfst op de klippen lopen

De herfst is bij uitstek hét seizoen voor een wandeling of romantisch diner met je geliefde, zou je denken. En toch is de herfst het seizoen waarin de meeste relaties stuk gaan.

Daily Mail deed onderzoek naar de herfst en relaties en vond zelfs meerdere (negatieve) verbanden.

Advertentie

Dipje
Ten eerste hebben veel mensen last van een herfstdip. De zorgeloze zomer is voorbij, het kwik daalt flink en de dagen worden korter. En dat heeft op veel relaties een niet zo heel positief effect. De kans is in de herfst dan ook groter dat je minder lekker in je vel zit. Je gaat meer nadenken over je leven en dus ook je relatie.

De zomer voorbij
Relatie-expert Kate Taylor voegt daar nog iets aan toe. “De zomer is een heel sociale tijd. Als een relatie niet helemaal snor zit, kan het zijn dat je daar in de zomer niet zo heel veel last van hebt of het echt merkt. Stellen zijn dan vaak in gezelschap van vrienden en hebben misschien samen een vakantie geboekt. Dan komt het najaar daarna als een ‘harde klap’. Je merkt ineens dat je niet zo heel veel zin hebt om die koude avonden samen op de bank door te brengen. En ja, dan wil het nog weleens fout gaan.”

Dag libido
Tot slot volgt de herfst natuurlijk op de zomer, dé tijd van het jaar waarin we bij uitstek meer zin hebben in sex. De zon zorgt voor meer dopamine, serotonine en testosteron en dat maakt dat we extra veel zin in elkaar krijgen. Als de zon steeds vaker achter de wolken kruipt, wordt ons libido meteen een stuk lager. En dat doet relaties in de meeste gevallen ook niet zo heel goed.

Hard toe aan wat extra zonnestralen?

9-daags Curaçao arrangement
9-daags Curaçao arrangement
- vanaf € 799,- p.p.
Meer informatie

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien