Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Voor deze 5 aandoeningen schamen we ons het meest bij de huisarts

Natuurlijk is het altijd verstandig om met een vervelende kwaal even langs de huisarts te gaan. Je kunt maar beter weten wat het is, nietwaar?

Toch vinden we het lastig om met sommige klachten naar de dokter te stappen. Zeker als het gaat om irritaties onder de gordel. 

Advertentie

Vanwege schaamte gaan we bijvoorbeeld niet graag naar de dokter als we last hebben van aambeien. Huisarts Dekker: “Alles wat met de anus te maken heeft, vinden mensen al snel gênant. Ze zijn bang voor een onderzoek, omdat ze zich letterlijk moeten blootgeven.” Veel mensen stellen de behandeling van een aandoening als bijvoorbeeld aambeien heel lang uit. “Dat is nergens voor nodig. Aambeien komen vaker voor dan patiënten denken. Bovendien is het goed te behandelen.”

Gewoon gaan
Andere klachten waar we liever mee thuisblijven? Erectiestoornissen, winderigheid, vaginale schimmelinfecties, soa’s en ongewenst urineverlies. Zonde, vooral voor jezelf, want je kunt er vaak wel iets simpels aan doen. En hoe fijn is het om zonder deze klachten te leven? Je moet maar zo denken: dokters zien heel veel gekke en minder gekke dingen op een dag. Je hoeft je zeker niet te schamen voor wat jij hebt: een ander die daar langsgaat heeft het vast al eens vóór jou gehad. Die dokter ziet heus niet voor de eerste keer een aambei. En bovendien: het is zijn of haar werk… 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien