Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Schokkend: dit doet een paar nachten slecht slapen al met je

Dat een slechte nachtrust effect kan hebben op je gezondheid weten we allemaal. Maar wist je dat slechts een paar nachten plafondstaren ook al een aanzienlijk effect kan hebben op je uiterlijk?

Uit een recent onderzoek van de universiteit van Stockholm is namelijk gebleken dat mensen lelijk worden van te weinig slaap. Zelfs een paar nachten slecht slapen kan een persoon al minder aantrekkelijk maken.

Advertentie

Beoordelen van foto’s
Voor het onderzoek kregen 25 vrouwelijke studenten de opdracht om een week goed te slapen en de twee weken daarna veel minder te slapen. Na beide fases van het onderzoek werden foto’s genomen van de deelneemsters zonder make-up op. Vervolgens moesten vreemden de verschillende foto’s beoordelen op het gebied van gezondheid, aantrekkelijkheid, slaperigheid én toegankelijkheid.

Ongezond
De foto’s waarop de studenten er slaperig uitzagen werden opvallend vaak beoordeeld als minder aantrekkelijk. De reden hiervoor? Volgens de onderzoekers zien vermoeide mensen er nu eenmaal minder gezond uit. Omdat niemand graag ziektes wil oplopen, vermijden we mensen die een ongezond voorkomen hebben. Reden genoeg dus om elke avond voldoende nachtrust te pakken!

Bron: BBC News. Beeld: iStock/Libelle TV

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien