Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Bewezen: een schoon huis zorgt voor een beter seksleven

Nog een reden om regelmatig een stofzuiger door het huis te trekken en rondslingerende rommel weg te werken: een schoon huis betekent meer sex.

Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijf Decluttr.

Advertentie

Vrijen in de rommel
Dreigt het opeens heel gezellig te worden tussen de lakens, valt toch je oog op dat stofnest in de hoek. Of op die stoel waar nog allemaal vieze kleren over gedrapeerd liggen. Voor je het weet ben je niet meer bezig met je partner, maar met al die huishoudelijke klusjes die nog liggen te wachten. Dag sfeer!

Minder zin
Je bent niet de enige. Alles wat afleidt tijdens de daad, leidt tot minder zin in sex. Van de 1.000 mensen die ze ondervroegen, geeft 60 procent aan dat ze makkelijker in de stemming komen wanneer de slaapkamer opgeruimd is. Ook vinden ze hun partner aantrekkelijker wanneer de huishoudelijke klussen eerst zijn afgewerkt. 40 procent ziet een permanent rommelig huis zelfs als een reden om de relatie te verbreken.

Stress
Een rommelig huis betekent ook stress. Je wordt overal herinnerd aan alles wat je nog moet doen. Stress kost bakken energie, wat er weer toe leidt dat je veel liever wilt slapen dan een potje rollenbollen met je geliefde. Kortom: éérst stofzuigen, dan eh… andere dingen doen.

Bron: Mind Body Green. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien