Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

‘Veel seks op hogere leeftijd is goed voor je brein’

Ouderen die regelmatig met elkaar onder de lakens kruipen, zouden betere mentale vaardigheden hebben dan ouderen die minder seks hebben.

Dat beweren onderzoekers van de universiteiten van Coventry en Oxford.

Advertentie

Gezondheid en levensstijl
Voor het onderzoek werden 73 mensen van 50 tot en met 83 jaar ondervraagd. Zij moesten op een vragenlijst invullen hoe vaak ze het afgelopen jaar seks hadden en moesten vragen beantwoorden op hun algemene gezondheid en levensstijl. Vervolgens moesten ze een test doen waarin hun hersenfunctie werd gecontroleerd, gericht op aandacht, geheugen, mondelinge vaardigheden, taal en visueel vermogen.

Eerder onderzoek
Wat blijkt? Op het gebied van mondelinge vaardigheden en visueel vermogen scoorden de mannen en vrouwen die een actief seksleven hadden het beste. Op de andere drie onderdelen scoorden alle deelnemers net zo goed. De resultaten komen niet geheel als een verrassing. Zo bleek uit een eerder onderzoek al dat ouderen die seksueel actief zijn, hoger scoren in cognitieve testen dan leeftijdsgenoten die niet aan seks doen.

Oorzakelijk verband
“Elke keer dat we hier onderzoek naar doen, leren we een beetje meer over een oorzakelijk verband tussen seksuele activiteit en cognitieve vaardigheden bij oudere mensen”, vertelt onderzoeker dr. Hayley Wright van Coventry.

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: Een jaarabonnement Libelle én een gratis Mart Visser tas voor maar €149. 

Bekijk ook:

Bron: Oxford Academic. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien