Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

7 redenen waarom je juist dít sapje moet drinken

Je hebt het vast niet dagelijks in je koelkast staan: selderijsap. Maar misschien moet je die groene stengels toch eens in je blender gooien!

Selderij is een supergezonde groente, maar niet iedereen vindt het lekker om op een stronk selderij te knagen. Daarom is het juist zo’n geschikte groente om er een sapje van te maken. Het is reuze simpel: koop een bleekselderij in de supermarkt en stop hem in je blender, met een beetje water. Als je niet van de smaak van selderij houdt, kun je de groente ook mixen met bijvoorbeeld appel of ander zoet fruit. De gezondheidsvoordelen op een rijtje:

Advertentie

 1. Goed voor de spijsvertering
  Selderij bevat relatief veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Als je last hebt van verstoppingen kan een glas selderijsap de boel weer op gang brengen.
 2. Langer een vol gevoel
  Nog een voordeel: de vezels geven je langer een vol gevoel, waardoor je niet zo snel naar een ongezonde snack grijpt!
 3. Weinig calorieën
  Selderij is sowieso een goede groente voor als je wat kilo’s wilt afvallen. De groente heeft een erg laag caloriegehalte. Er wordt weleens gezegd dat je tijdens het eten van selderij zelfs meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt!
 4. Een strak huidje
  Selderij is een bron van vitamine K, waarvan gezegd wordt dat het de huid strakker maakt. Ook vermindert vitamine K donkere kringen onder ogen en helpt het om gesprongen adertjes onder je huid te laten verdwijnen.
 5. Ontstekingsremmend
  Selderij staat erom bekend dat het ontstekingsremmend werkt. Het helpt daardoor om klachten van bijvoorbeeld artritis en jicht te verlichten. De ontstekingsremmende werking kan ook helpen tegen acne.
 6. Goed voor je bloeddruk
  Selderij kan helpen om je bloeddruk te verlagen. Het ontspant en verwijdt de bloedvaten, en het zorgt voor een lager cholesterol.
 7. Boost voor je libido
  En last but not least: er wordt gezegd dat selderij lustopwekkend werkt. De groente bevat androsteron, een geslachtshormoon dat ook in het zweet van mannen zit. En daar kunnen vrouwen weer behoorlijk opgewonden van worden…

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK:

LEES OOK:

Bron: Live Science & Littlethings. Beeld: Shutterstock

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien